Naturens ansikten – Hur naturväsen och andar visar sig med hjälp av vår omgivning.

0
Jag har en naturlig gåva att se olika naturväsen och andar visar sig för mig med hjälp av naturen och annan omgivning. Jag brukar kalla dem för “naturens ansikte” eller “natures faces” och har det som hashtag på bilder på facebook och instagram. Överallt i naturen kan de här ansiktena, eller ibland figurer, “stå ut” för mina ögon när jag är I balans och harmoni, närvarande i kroppen och nuet och. Enklast är det när jag verkligen landat i kroppen och upplever och förnimmer med alla mina sinnen. Förmågan gäller även att se ansikten eller figurer även på naturmålningar och i bilder jag tagit.
Varför de visar sig är inte alltid klart för mig, men jag antar att de dels vill visa att de finns och dels även vill förmedla något eller be om hjälp med något. Jag har många gånger utfört energiarbete på olika platser ute i naturen för att på olika vis hjälpa träd, växter, naturväsen naturandar, kvarvarande själar, olika platser, Moder Jord och allt levande på de olika platserna. Jag är alltid fylld av tacksamhet och förundran efter ett sådant tillfälle. Tacksamhet över att få och ha kunnat hjälpa till.
En del har väldigt lätt att se det jag ser. Andra ser bara ett träd, skuggor, rök, vatten, grenar eller det de visar sig i. Men ge inte upp! Våga undersöka och var öppen för möjligheten så ser du rätt vad det är något i naturen som skapar ett ansikte eller en figur just för dig!
Alla bilder jag delar i det här inlägget har jag tagit själv och visar figurer och ansikten, där naturväsen och andar använt sig av naturen eller omgivningen för att visa sig.
Alla bilder som delas eller på något sätt återges ska anges med Johanna Senges som fotograf.
wpid-trädstam.jpg.jpeg


Jag och familjen var på en picknick i Ramsåsbackar en vår för några år sedan. Jag hade kameran med mig och när jag gick förbi den här gamla trädstammen kände jag att jag skulle ta kort på den. Jag tänkte: Men varför ska jag ta ett kort på en gammal trädstam? och gick vidare istället. Men jag kom inte många steg innan jag var tvungen att backa och ta fram kameran och ta kortet.

ansikte i stam

När jag kom hem tänkte jag att jag skulle kolla bilden noga och där i stammen, precis innan delningen, var ett ansikte. Det var någon som ville visa sig för mig.

wpid-stengubbe.jpg

Butter stengubbe

wpid-2016-02-29-21.19.06.jpg.jpeg

Utväxt på björk som visar vad…?

wpid-p5220274.jpg

Räv eller drakhuvud?

wpid-imag0181.jpg

En glad Budda-stenval

wpid-20151010_214128.jpg

Tre olika trädstammar som visar ansikten. Dessa finns ute på Taxås naturreservat i Älmhults kommun.

wpid-img_20160206_160733.jpg

En av ekarna som jag brukar samla kraft vid, visade sin glada, vilande figur och ansikte för inte så länge sedan. Ser ut att njuta riktigt!

wpid-img_20151003_230841.jpg

I somras visade en tall vid ena campingen i Ängelholm mig lite graciösa dansmoves.

wpid-2016-02-29-20.14.22.jpg.jpeg

Här ser jag ett hundansikte i björkens stam.

wpid-november-2009-030.jpg.jpeg

Jag vet inte vem som visar sig, men hen är tydlig.

wpid-20151010_214244.jpg

En kvinnofigur stöttar upp trädet.

wpid-november-2009-065.jpg.jpeg

En vattendis visar att hon finns.

wpid-2016-02-29-20.11.17.jpg.jpeg

När sonen hade barnkalas och vi tog fram tårtan med tomtebloss på, passade någon, förmodligen en man, på att använda röken för att visa sig när jag tog kort.

wpid-2016-02-29-20.30.35.jpg.jpeg

Förra året var jag ute och gick när jag tog en serie kort av himlen då jag tyckte den var vacker. Jag satt ett tag på den här platsen och gjorde lite energiarbete då det fanns mycket tung energi på platsen, en gammal bondgårds ängsmarker. När jag kom hem tittade jag genom bilderna och den här är den sist tagna. Ljuspunkten i mitten var tydligast på den här bilden, men mindre ljuspunkter fanns även på de andra. Jag förstorade bilden för att se vad jag fångat…

wpid-2016-02-29-20.34.10.jpg.jpeg

…och det här var med på förstoringen! Jag har ingen aning om vad det är för något, men håret på armarna och i nacken reste sig när jag såg det. Hår på kroppen brukar göra det när vi får andlig bekräftelse eller upplevelser.

wpid-forest-angel.jpg

En av mina absoluta favoritbilder! En vacker dimmig morgon var jag ute med kameran och jag gillar att ta motljusbilder, speciellt i dimma. När jag sedan tittade genom mina foton såg jag denna skogsängel visa sig. Platsen den är tagen på är vid en gammal skålgropssten där jag, och säkert många innan mig, har haft ceremonier och offrat frukt, nötter, säd, mjölk och annat för saker de vill ha hjälp med i livet, till exempel god skörd. Den här bilden går djupt in i hjärtat på mig.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke