Glutenfria matmuffins – yammi!

0

I januari började jag äta glutenfritt efter att ha haft en session med Marie Holmberg, där hon testade ut vad som energimässigt var en toxin för mig. Jag hade redan haft tankarna på att sluta med gluten för det har känts som om kroppen inte ville ha det. Och mycket riktigt. Gluten var en energitoxin för mig.

Att förändra kosten kan vara lätt, men det kan också innebära en del svårigheter. När det gäller en energitoxin upplevde jag det vara lite svårt i början. Eftersom energitoxinen reverserar energin så den går bakvägen i energibanorna. Då kan det vara svårt att välja och göra saker som är sanna med vår livsväg. Istället tvekar och velar vi, väljer att göra saker och äta saker som håller oss kvar i begränsning och osanning. Dessutom så ger den energiintollerans som finns för födoämnet ofta inga fysiska symtom som gör att vi absolut behöver undvika det. Då kan det krävas lite mer beslutsamhet, vilja och ihållande för att göra förändringen.
Dessutom kommer det in en viss besvärlighet då en behöver lära nytt.

Vad ska jag använda istället?
Kan jag bara byta ut de vanliga produkterna i ett recept till glutenfria alternativ?
Vad kan jag köpa för produkter i affären?
Hur gör jag när jag går bort nu?
Hur kan jag förklara det hör för andra så att de förstår? Och många fler frågor.

Så jag har letat recept och produkter för att verkligen göra det här för min skull.
I affären hittade jag tidningen “Glutenfritt”(nr 2/2016). Där fanns en massa intressanta recept. Både glutenfritt, vegetariskt och raw food förutom kött- och fiskrätter. Superbra tidning!
Där hittade jag några recept på matmuffins och ett av dem ska jag dela med mig av här.

image

Laxmuffins
12 st

3,5 dl filmjölk
1 tsk fiberhusk
1 ägg
2 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 msk bakpulver
1 dl rapsolja
100 g kallrökt lax
1 näve ruccolasallad
Flingsalt
Garnering
1 citron

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ut fiberhusk i filmjölken, låt svälla 5 minuter. Tillsätt ägg och mjölsorterna blandade med bakpulver och rapsolja.
3. Strimla hälften av laxen och blanda med hackad ruccola. Fyll muffinblecken till 2/3 med muffinsmet, lägg i lax och hackad ruccola. Strö över flingsalt och grädda ca 20 minuter.
4. Top muffinsen med resterande laxskivor skurna i bitar och lite ruccola runt.

image

I muffinsen på bilden har jag hackad färsk spenat, kallrökt lax, fetaost i bitar och soltorkade tomater. Jag ändrade så att jag lade allt hack i smeten, blandade och klickade ut smeten i det muffinpappersklädda muffinblecket. Det blev så mycket lättare att hantera.

image

Muffinsen är perfekt picknickmat eller mellanmålsmat och är lika goda rumstempererade som varma. Gör en liten sallad till. I min hade jag spenat, krussallad, avokado, tomat och mango.

image

Testa själva att fylla muffinsen med det ni vill ha.

Lycka till! 😄

Johanna

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke