Nu är det dags att lämna

1

Tänk att två månader, 8,5 vecka, kan gå så sakta men ändå så fort. Än har jag några dagar kvar här på Gotland, men på onsdag är det dags att lämna det som blivit min hemvist i sommar. Det är med oerhört blandade känslor som jag närmar mig slutet på det här.

Jag är rädd. Ja, faktiskt rädd. Rädd för att åka hem till det gamla, men ändå det nya som det kommer innebära. Det har hänt så otroligt mycket med mig i sommar – mentalt, känslomässigt, andligt, själsligt. Och även om jag aldrig kan gå tillbaka till det gamla och vara den jag tidigare var, så finns rädslan av att saker ska bli som förut närvarande. Hur kommer jag bli bemött? Hur ska jag kunna relatera med min omgivning från mitt nya Jag och sätt att vara? Kommer jag kunna och orka stå trygg och stadig i mig själv och den jag nu är? Kommer kampen fortsätta och bli densamma? 

Men samtidigt känner jag mig rätt klar här och jag längtar hem efter de mina.

Ovissheten skapar dessa frågor och det finns inget annat sätt för mig att hantera det än att släppa rädslan, vila in i ovissheten, andas och välja att stärka mig ytterligare genom att jorda mig och “bli ett träd”. Det som händer händer av en anledning och med ett syfte att fortsätta utveckla mig som människa. 
Många är de insikter som kommit till mig i sommar.i ett oerhört mycket snabbare tempo än förut och även om det varit en riktigt emotionell berg och dalbana ibland så är jag oerhört tacksam! För samtidigt som rädslan finns på ett plan så finns en ny visshet, trygghet och styrka på ett annat plan. Jag gjorde ett starkt beslut som verkligen gett ett stort energiskifte i mig. Och det har också redan gett resultat i det yttre. Innan jag kom hit var min upplevda verklighet att det var antingen eller. Antingen håller jag på med och har jag ett andligt liv och gemenskap, och då kommer jag inte ha min familj kvar. Eller så har jag min familj och då får jag komprimera och kompromissa mig själv. 

Nu, efter Sunshine Week med massa transformation och helande, kärleksfulla och stödjande möten, tog jag ett beslut att: Nej det ska inte vara antingen eller. Jag ska ha både och. Jag valde och väljer hela tiden att plocka in både och i mitt liv. Och det beslutet kändes djupt inom mig och är inget jag kommer tumma på. Jag kan säga att det redan gjort mycket med min relation även om jag inte kommit hem.

Therese och jag när vi cruisade en runda som avslutning på en lång fantastisk sommar.

Hade jag då inte kunnat göra det här någon annanstans än på Gotland och under kortare tid?  Nej, det hade jag inte. Jag behövde vädret, vinden som rört energin och hjälpt till att föra upp saker till ytan och rensat. Men också för den kärleksfulla stödjande miljön som Per och Therese har här på Ekegården. Och sist men inte minst för Sunshine Week, med all den djupgående transformation och de vänskapsband som skapades i mötet med alla fantastiska människor, med samma mål att sprida kärlek i världen och bidra med sin unika kunskap och energi till den stödjande och kärleksfulla miljön att vara JAG fullt ut. Inte bara för mig, utan för varje individ. 

Tre vackra själar jag mötte under Sunshine Week. Anne Solveig, Yvonne och Christina.

Det var inget jag hade någon aning om när jag tog beslutet om att åka hit.

Även om jag fortfarande inte har hel klarhet i vad jag ska göra och vad som kommer hända så har jag en nyfikenhet och upptäckarlust av hur jag och min man tillsammans kan skapa nya sätt att relatera, uppleva, göra, leva. Helt enkelt vad livet ger när vi relaterar från den nya energin som kommit in. Vi har fått en nytändning och skickar kärleksfulla meddelande till varandra som vi inte gjort på länge. Och jag kan känna I energin att jag har honom med på ett annat sätt än innan. Och mitt val att välja både och är det som förändrat det här.

Min man och jag

Jag kan inte nog rekommendera dig som läser att själv göra kraftfulla val utifrån din längtan, även om det utmanar både dig själv och de runtomkring dig. För du är det bästa och viktigaste i ditt liv. Och när du gör val som är sanna och i linje med din sanna livsväg så kommer det berika HELA din familj, verklighet och omgivning. Våga och vinn!
Med varmaste & kärleksfullaste kramen

Johanna 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Pingback: Vindens påminnelse ett år senare. 

Lämna en tanke