Utmana dig själv och dansa som du aldrig gjort förr.

1

För några år sedan såg jag ett klipp på Facebook om dance walking. Eftersom jag älskar att dansa och röra mig precis så som kroppen själv vill, så tyckte jag det såg kul ut även om lite utmanande. Skulle jag våga det? Gå med hörlurar med musik i öronen och dansa fram på promenaderna istället för att bara gå vanligt?

Jodå nu har jag gjort det ett antal gånger, men inte mitt inne i en stad eller by. Inte nog med att det blir lite extra träning för kroppen. Det känns fantastiskt härligt att låta kroppen röra sig fram och tillbaka, runt och hur den vill. Leendet blir stort och glädjen sprider sig i hela systemet. 

Kolla in klippet här om mannen som började med det här och bli inspirerad.

Under tiden jag gick tredje året – ett fördjupningsår i naturmedicin – fick jag höra av en vän om när hon dansat till tystnade. Alltså dansa som kroppen ville utan någon musik. Jag blev väldigt intresserad av hur det skulle vara och det kändes även det lite utmanande. Då vi i utbildningen skulle hålla i varsin morgonsamling för hela gruppen för att öva oss i att leda andra, så tänkte jag att det är det perfekta stället att prova det. En grupp vänner som känner sig trygga och säkra med varandra. Det var en fantastisk dansupplevelse som öppnade upp kontakten med kroppen ännu mer.

Så jag har kombinerat dessa båda dansaktiviteterne när jag varit ute i naturen. Det händer att jag dansar till vinden eller bara för att jag känner det när jag är i skogen. Och det händer att jag gör dance walking utan musik i öronen. Antingen utan musik eller sjunger/nynnar själv.Igår var en sådan dag och jag skrattade högt av glädjen jag kände när jag dansade i vinden. 💓💞
Känns det jag skriver om lockande? Utmanande? Inspirerande? Skrämmande? Otänkbart?  Oavsett vad du känner så har du möjlighet att upptäcka mer av dig själv antingen genom att prova det eller genom att titta in på orsaken till dina känslor.
Lycka till och låt kroppen känna glädjen i rörelsen.

/Johanna 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Pingback: Tips för mer glädje

Lämna en tanke