Budskap från eken

0

Vilket underbart väder det är idag!Solen skiner från en klarblå himmel och jag riktigt kände hur min kropp och själ längtat efter solen i mitt liv. 

Som vanligt när jag är ute och går så blir det en stund vid ett träd. Så här års blir det gärna granen då den omhuldade och omsluter en och låter en komma i kontakt med det inre. Men idag ville jag gå i mer öppet landskap och jag blev kallad upp på backen där min ceremoniplats är. Där växer enar, asp och ek i första hand. Och det var den största eken med fyra stammar som kallade mig till sig. 

Många är de ställen vi kan läsa att energin trycker på lite extra mycket för att hjälpa oss i uppgraderingen, att släppa det vi inte behöver och det som håller oss tillbaka. Jag är inte heller undantagen den. Det pågår såväl mindre frigivningar och mer skakiga processer även i mitt liv. Det gör att vi behöver söka stabilitet, grundning och stöd för oss själva så vi kan stå stadigt. Och vad är väl mer stabil och stadig än en ek?
Eken var ett av de första träden jag pratade med till min bok ”När träden talar till oss” och det är ett träd som hjälper hela vårt system. Dels jobbar den på hela kroppen, men speciellt armar och ben för kontakten uppåt och neråt, samt hjärtat genom att öppna upp och förena. Och dessa sakerna behövs verkligen nu. Vi behöver stå grundade i jorden, ha kontakten med himlen och ett öppet hjärta som förenar dessa båda energier och ger oss balans.

Dessutom går den på och balanserar alla chakra så vi kan stå stadiga i oss själva. För eken skapar trygghet och tillit till och i oss själva och livet. Den stärker även stabiliteten och livskraften och hjälper oss att stå stadigt och trygga i vår visdom. Eken kommer med ett speciellt budskap. ”Rikedom räknas inte i pengar utan i inre kvalitéer – lyssna på ditt hjärta. ”

Det är inte alltid lätt att stå stark i sig själv och i kontakt med hjärtat när gamla värderingar och paradigm ska lämnas.  Inte bara för att de runtomkring kanske inte följer med, utan för att vissa värderingar och trossatser är så grundläggande och har varit fundament i ens liv. Vad händer då när jag lämnar dem? Osäkerhet, otrygghet och rädsla blir då gärna till bromsar som inte vill släppa. Vi är uppe i huvudet och försöker styra och reagerar utifrån våra känslor istället för att agera med hjärna och hjärta ihopkopplade. Så vi behöver så ofta som möjligt grunda oss i jorden och våra hjärtan för att håla oss stabila och stadiga.

Idag kändes ekens energin verkligt stärkande för mig och jag kan inte nog rekommendera dig att gå ut till en, gärna en stor, stabil gammal ek, och ta hjälp av den för att stå stadig i dig själv.

Kramar Johanna 

Det som står om eken i detta inlägg kommer från boken ”När träden talar till oss”. Copyright: Johanna Senges 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke