Vindens påminnelse ett år senare. 

0

För ett år sedan höll jag på att förbereda mig och packa för fullt för en två månader lång vistelse på Gotland. En vistelse där jag jobbade på Ekegården, en kursgård, och fick möta en massa nya människor, vänner och mig själv oå djupet. Drt var en upplevelse som satt djupa själsliga spår i mig på ett starkt och positivt sätt. Nu ett år senare ligger jag här hemma på gräsmattan i solen med vindens ljud och rörelse som tar mig tillbaka dit.

Jag frågade mig själv strax innan jag åkte hem varför jag behövde göra det på Gotland och under så lång tid och ett av svaren var att jag behövde vädret. (Läs tidigare blogg om det). På Gotland blåste det i princip varje dag jag var där och solen sken ofta. Och även om det var mulet så regnade det inte speciellt mycket. Värsta regnet kom den dagen jag skulle åka hem.

Så nu när jag ligger här på gräsmattan och hör vinden susa, rassla i trädens grenar och känner dess rörelse i håret och över kroppen, då väcks en stark själslig längtan och fysiska kroppsminnen till liv.

Den här tiden efter Gotland har varit riktigt utmanande för mig och jag har försakat och stängt av vissa delar av mig själv återigen. Delar som jag åter behöver välkomna in i mitt liv igen. 


(Lånad bild) Flickan på bilden symboliserar flickan i mig som jag åkte till Gotland för att hämta hem. Det är också flickan jag så ofta begränsar, inte accepterar eller lyssnat på. Och har en känsla av att jag inte kan tillåta, acceptera och lyssna på. 

Jag vill dela en musikvideo där både text och delar av videon påminner mig om den här flickan, det inre barnet, och om tiden på Gotland med Ekegårdens stora magnifika träd som också skapar den speciella energin och miljön där.

https://youtu.be/VskNwKEyAIw

Hur är din kontakt med ditt inre barn? Hör du barnet som vill springa med vinden? Känner du barnet som vill springa med vinden? Älskar du barnet som vill springa med vinden?

Jag själv behöver älska mitt inre barn mer och möta upp själens längtan och låta den del jag väckte upp förra sommaren få ta plats på riktigt i mitt liv. Så jag fortsätter att undersöka och möta gamla trossatser och värderingar som gör att jag tillåter mig att smita från ansvaret att leva mitt liv helt och fullt som den Jag Är.

Vinden idag påminner mig om hur viktigt det faktiskt är att jag gör det.

/Johanna

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke