Boktips

0

I november var jag med på Kronobergs bokmässa på Växjö bibliotek. På mässan är det med lokala författare, föreningar och förläggare. Det var andra året i rad jag var med med min egna bok ”När träden talar till oss”, som jag tidigare skrivit om här i bloggen.

När jag var med 2016 hamnade jag bredvid författarna till boken ”Vägra följa John”, Anneli Påmark och Carl Östberg. Vi pratade lite grann och de köpte min bok, medan jag redan hade deras. Boken handlar om konsten att leva livet som dig själv. Bland annat kan du läsa om myter och oskrivna regler, att vårda det friska, att utvecklas som människa, grunden till att må bra och en hel del annat.

Jag har en tendens att ha fler böcker på gång samtidigt och har därför inte löst hel boken ännu. Det behövs viss tid att reflektera över vad som står, hur det ser ut i mitt egna liv och vad det betyder för just mig. Därför tar jag tid på mig. Men vill man bryta sig ur ”fårskocken” och börja ta kliv på sin egna väg kan boken vara en bra inspirationskälla.

Böcker inom andlighet, personligutveckling och hälsa har jag länge varit intresserad av och har en hel del i mina egna bokhyllor och även min egna bok ingår i den kategorin. På mässan i november hittade jag en ny bok som jag fastnade för. Boken heter ”Budbäraren” och är skriven av Karen Säter och Birgit Tangen. En mycket vacker bok med tillhörande kortlek.

Jag drog ett kort vid bordet och fick ”Livsglädje”. Givetvis läste jag vad det stod i boken, men för mig var det klart redan när jag dragit kortet att jag skulle ha boken. I somras när jag var på Gotland tog jag en session i Instant transformation där jag i slutet fick fylla i 13 ringar i en livets blomma med saker som handlar om att följa mig. Mittringen handlar om vad det är jag vill uppleva och i den ringen satte jag just Livsglädje.

Sedan november har jag dragit flera kort och jag har varje gång fascinerats av att hur träffsäkra budskapen i texterna är. Och jag känner så väl igen mig i flera av de personlighetsmönstren som hindrar kontakt eller energiströmningar till eller från. Budskapen är väldigt tänkvärda och djupgående. Jag känner riktigt på djupet att något väcks i mig.

Karen och Birgit som skrivit boken kommer från början från Norge har båda bland annat 25 års erfarenhet av tarot och jobbar med meditation och själslig vägledning på olika vis. Budbäraren bygger på 80 livsteman som lyfter fram både själens och personlighetens olika nivåer. Den erbjuder en upptäcktsresa i att hitta ditt själsliga mod och din ursprungliga värdefullhet. Den kommer även belysa det som ligger i det omedvetna och därmed skapa större medvetenhet om dig själv och dina valmöjligheter.

För min del är det här en vacker bok och vackra bildkort som går direkt in i på djupet in till själen och den är lätt att använda. Du behöver inte läsa den från pärm till pärm. Snarare så att det är bättre att använda den när intuitionen säger det är dags och begrunda det kort och budskap som väljs. Alternativt göra en resa genom de livsteman som finns ett efter ett och reflektera över och begrunda dem.

Jag hoppas att du kan ha nytta av och bli inspirerad av dessa tre boktips. Böckerna finns alla att beställa på Adlibris, Bokus och andra bokhandlar. Min kan du även beställa här

Med det önskar jag er en trevlig helg!

Johanna

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke