Inre cirkelträning – Övning 1

0

En av de saker jag känner stor passion och glädje för är när jag ser andra växa som människa. Speciellt om jag på något vis har bidragit med något som hjälpt dem på vägen. Det gör mig både glad, ödmjuk och tacksam att ha fått dela med mig av min kunskap, visdom och erfarenhet så det inspirerar och gör skillnad även för andra. Det är det jag jobbar med i mitt företag, men det är också något jag naturligt Är och gör hela tiden. Därför vill jag gärna dela med mig till er av olika övningar, meditationer, tankar, tänkvärda frågor, tips och annat som kan väcka, inspirera och göra något för er.

Många är de idéer som kommer, men alla blir och ska inte bli sjösatta av mig, nu eller aldrig. Dock finns det vissa idéer som inte vill lämna mig oavsett hur länge jag väntar med dem. Det här är en såda, om än lite modifierad från den ursprungliga idén.

Nåväl. Idén som sådan springer ur den fysiska formen av cirkelträning. En träningsform där man har ett antal stationer med olika övningar utplacerade i ett gym eller idrottshall. Man är 1-3 st på varje station och gör den övningen en viss tid. Därefter flyttar man till nästa station under den kortare pausen.

Jag tänkte att varför kan man inte ha cirkelträning för sitt inre, för själen? För att utveckla kontakten med sitt inre, med sina tankar, känslor, sitt själsliga och andliga Jag. Och sedan kom idén om hur jag praktiskt skulle kunna göra det.

Det är det här jag tänkte jag skulle ägna mig åt i en variant här på bloggen ett tag nu. Jag kommer dela ett antal övningar, en varje dag. Övningarna syftar till att du kan undersöka och utveckla en större och fördjupad medvetenhet och kontakt med dig själv. Och därigenom växa som människa. Så varsågoda!

Övning 1: Spegel – se dig själv

Ta fram papper och penna. Ställ dig framför en spegel. Gärna en helkroppsspegel om du har. Ställ dig så som du brukar stå och börja betrakta dig själv i spegeln.

 • Vad ser du?
 • Hur ser du ut?
 • Hur är din hållning?
 • Vad tänker du när du ser dig själv?
 • Vad känner du när du ser dig själv?
 • Tycker du om det du ser?
 • Hur mår du och känner du dig av det du ser?
 • Var kommer dina tankar och känslor om dig själv ifrån? Har du hört några kommentarer från andra när du växte upp som du börjat tro på? Springer dina tankar och känslor om dig själv från hur du hört dina föräldrar och andra pratat om sig själv eller andra? Stämmer verkligen de tankarna du har om dig själv?

Skriv ner det som kommer om du vill undersöka mer senare.

 • Om du släpper mindet och istället betraktar dig själv från hjärtat, kroppen. Genom att lägga märke till vad du upplever och förnimmer i dig när du betraktar dig med dina fysiska ögon, men fokuserar från hjärtat. Ser med hjärtat, hör/lyssnar med hjärtat, berör din kropp med varsamma, mjuka, vänliga händer som är en förlängning av hjärtat. Utan att drömma eller kritisera. Bara lyssna inåt.
 • Vad tänker du då om dig själv?
 • Vad känner du då inför dig själv?
 • Hur upplever du dig själv då?
 • Förändras din hållning? I så fall hur?
 • Förändras din syn på dig själv? I så fall hur?
 • Hur får det dig att må och känna?

Skriv ner det som kommer.

Vilken är den sanna bilden av dig? Vem är du bortom illusionen av den du tror du är? Ta med dig den bild som stärker dig!

Övningen kan du göra med kläder och utan kläder. Du kan göra den både för hela kroppen och bara ansiktet.

Lycka till!

Skriv gärna i kommentarerna hur du upplevde det att göra övningen.

Ha en trevlig kväll!

Johanna

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke