Kroppen – en väg till inre kommunikation och visdom

0

Det här är lite spännande måste jag säga. Ibland får jag bara en ingivelse och känsla för vad jag ska göra eller att jag ska skriva något. Det var precis det som hände nu. Och det är alltid lika spännande att se vad som kommer ut. Intuition skulle vi kunna kalla det.

I mitt fall tar sig min intuition sig uttryck som ett vetande i nuet. Helt enkelt att jag bara vet att något är så eller att jag ska göra något av något syfte som inte alltid är helt klart eller jag vet vad resultatet ska bli. Och det här vetandet känns så starkt och tydligt i kroppen på mig. En stark kroppslig förvissning. Det sker naturligt i mig när jag är jordad och grundad i mig själv, går utan eftertanke och väldigt lätt. När min kropp är med så är det min starkaste och tydligaste bekräftelse på om något är rätt, fel, bra, dåligt och sant respektive osant för mig. Det är i kroppen jag har svaren och vägledningen för vilken väg eller vilka handlingar, actioner jag ska ta. Och det är när jag känner beslutsamheten och bekräftelsen på beslut jag tar i min kropp så vet jag att det leder rätt.

När jag höll på att gå, vara i och undersöka naturen ledde min kropp mig till att göra olika övningar, meditationer och saker, vilka sedan blev en del av erfarenheten och övningarna i min bok ”När träden talar till oss”. Och det öppnade också upp för en djupare och större förståelse av livets naturliga cykler och lagar, vilka naturmedicinen bygger på. Jag blev min egen lärare ledd av kroppen och intuitionen.

Ett annat exempel var när jag tog beslutet att ta en paus från mitt företag, söka en tillfällig anställning och skriva boken samtidigt. Den bekräftelsen jag fick från kroppen genom bland annat en kraftig rysning , när jag tog beslutet var så kraftfull och tydlig för mig. Och när jag agerade på det gick det så lätt att skriva ansökan, jag kände mig också väldigt säker på att jag skulle få jobbet och det var inga problem att begära en lön som var högre än jag tidigare någonsin kunnat tänka mig. Och jag fick exakt den lön jag tänkt att jag går inte under den här summan.

En annan bekräftelse i kroppen kom in som en väldigt stark vetskap om att det inte skulle bli något mer jobb inom det området för att något annat var på väg in. Jag visste inte vad det var eller när det skulle komma, men den känslan jag kände i kroppen då är något jag aldrig kommer glömma. Så stark var känslan och övertygelsen då.

Ytterligare ett exempel av att kroppen vägleder mig var när jag kände att kroppen ville börja springa regelbundet. Jag har aldrig gillat att bara springa. Fotboll har varit min grej i 25 år och de träningar vi bara hade löpning på under uppbyggnadssäsongen bara avskydde jag.

Men det kändes tydligt att kroppen ville och jag bestämde mig för att låta kroppen bestämma när den ville springa och när den ville gå och följa det. Och ingen blev nog mer förvånad än jag över att jag faktiskt tyckte om, och även att det var kul, att springa! 🤥

31 december 2012 slutade jag äta kött och fågel. Jag hade länge gått och funderat på det, men inte förrän då kände jag att jag var redo. Jag var lite osäker på hur det skulle gå, men det var aldrig några problem för beslutet kom inifrån. Kroppen ville inte ha det och det kändes inte ok att tugga på djur längre. (Ja jag vet att fisk och skaldjur är djur, men det var inte aktuellt att utesluta då. Däremot pågår den processen inom mig nu och har gjort ett tag. Den dagen jag känner att kroppen säger nej till det kommer jag sluta äta även det).

Jag har följt kroppens signaler om att den vill ha varmt citronvatten på morgonen innan frukost(läs mer här), har känt motstånd till att äta kakor, bullar och bröd(vilket senare visade sig vara en energitoxin mot gluten) och kände att en frigivning av ett program gjorde att energitoxinen flippade rätt igen.

Och i kroppen har jag det tydligaste minnet av tiden på Gotland från 2016. Det är där jag känner minnet tydligast. När jag tänker på tiden där väcks känslan, förnimmelserna och senaationerna till liv i kroppen igen. Och det här är användbart!

Både positiva och negativa upplevelser lagras i kroppen. Genom att sätta oss i kontakt med den känslan vi hade i kroppen vid ett specifikt tillfälle kan vi antingen öka vår kraft och positivitet eller dränera oss på kraft och gå in i rädsla. Oftast har vi lättare för att gå in i det negativa då vi oftast är mest vana vid det. Men vi kan välja med tankens kraft och låta kroppen leda oss till det positiva igen. Vi kan då skapa förutsättningar för fler upplevelser av positivitet och kraft i kroppen vilket gynnar en positiv spiral och positivt mindset.

Så lyssna in din kropp, låt den leda dig, följ den och låt den stödja dig i dina val. Här kan du nå din inre visdom och djupare delar av dig själv.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke